Mail: info@corhelp.dk Telefon: 53 885 112
Hvad gør du, hvis du eller eventuelt dit barn har indtaget noget og pludseligt får det dårligt?
Både børn og voksne kan ubevidst indtage et forgiftende stoffer, som kan medføre forgiftning med ubehag samt et (akut) behov for hjælp. De mest hyppigste forgiftninger sker ved medicinering, indtag af euforiserende stoffer, indånding af giftstoffer eller madforgiftning. En forgiftning sker, da kroppen enten ikke kan tåle, nedbryde eller udskille giftstoffet i kroppen.
Du bør derfor være opmærksom på følgende symptomer, hvis du oplever, eller har mistanke om forgiftning.
Som førstehjælper skal du altid handle ud fra førstehjælpens 4 hovedpunkter ved at skabe sikkerhed, og vurdere personen (bevidsthedstilstand og ABC-princippet), før du tilkalder hjælp og yder førstehjælp. Som udgangspunkt skal du altid, ved en forgiftning, medbringe emballagen, rester af planten eller medicinen i ambulancen, til lægen eller på skadestuen.
Bliver personen bevidstløs
Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere situation med en forgiftninger, vil det altid være muligt at kontakte Giftlinjen. Det kan gøres på telefonnummeret:82 12 12 12, hvor du kan få råd og vejledning til håndteringen af førstehjælpen døgnet rundt.
Arbejder du i en virksomhed, hvor I kan blive udsat for en forgiftning, vil vi gerne tilbyde et tilpasset førstehjælpskursus til dig. Kontakt os, og lad os finde frem hvad der dækker jeres behov.